Cabana & Barajul Bolboci



Barajul Bolboci este amplasat pe râul Ialomița, în județul Dâmbovița, la altitudinea de 1438 m, în amonte de Cheile Zănoagei, în spatele său formându-se Lacul Bolboci. Barajul, dat în folosință la data de 11 octombrie 1988, a fost proiectat de Institutul de Studii si Proiectări Hidroenergetice. Piatra pentru construirea barajului provine din cariera de pe Podul cu Florile – muntele Zănoaga din Masivul Bucegi. Este ultimul baraj construit de Ceasusescu.

În spatele barajului se formează un lac de acumulare lung de 2,2 kilometri, care are o suprafaţă de 100 de hectare şi care înglobează 18 milioane de metri cubi de apă.

Barajul de la Bolboci este unul dintre principalele puncte de atracţie turistică din zonă, fiind situat în perimetrul Parcului Naţional Bucegi. De pe malul lacului se zăresc crestele de peste 2.000 de metri ale munţilor.

De la coada lacului Bolboci se întind Cheile Tătarului, o rezervaţie naturală splendidă. La capătul Cheilor Tătarului se observă canalul Grota Ursului, un tunel săpat de om pentru evacuarea apei după inundarea cheilor. Iniţial, barajul Bolboci a fost gândit pentru a încorpora Cheile Tătarului, dar după ce acestea şi o parte din platoul Padina au fost inundate, proiectul s-a mutat mai jos, lăsând abandonat tunelul Grota Urşilor. Deşi săpat de om, acesta are un aspect interesant, înaintând 150 de metri prin stâncă în măruntaiele munţilor.

Lacul Bolboci reprezintă un important nod turistic din care pot porni atât trasee montane marcate, cât şi auto, spre atracţiile principale ale munţilor Bucegi: Lacul Scropoasa, zona Peştera-Padina, cu posibilitatea vizitării Schitului şi Peşterii Ialomicioarei, Cabanei Babele, Cabanei Mioriţa - Cota 2000, Şapte Izvoare.

Pescarii pot petrece ore interesante pe malul lacului Bolboci, care este plin de păstrăv curcubeu şi indigen. De asemenea am vazut ca aici se antrena lotul national feminin de caiac-canoe.

Cabana Bolboci are 60 locuri de cazare impartite in doua corpuri-Cabana mare astfel: 3 camere triple cu bai proprii, 2 camere cu 4 paturi cu bai proprii, 4 camere duble si mansarda cu 10 paturi deservite de 2 bai; iar Cabana mica astfel: 4 camere duble cu TV si priveliste spre lac si un duplex cu TV deservite de 1 baie.
In sala de mese cu 70 de locuri se pot servi mese copioase numai din produse naturale, pregatite in gospodaria proprie a cabanei Bolboci.
Terasa suspendata cu o capacitate de 100 locuri si zona de lounge de unde se poate admira cea mai  spectaculoasa priveliste oferita de masivul Bucegi. Incalzirea se face prin centrala termica moderna pe lemne si panouri solare. 


Tarife cazare Cabana Bolboci:
Camera cu 2 – 4 paturi = 40 lei / pers.
Camera cu 10 locuri = 30 lei / pers.
Camera cu pat dublu = 80 lei camera

Preturi la bauturi:
- ceai: 2 lei
- cafea: 4 lei
- bere Bergenbier / Timisoreana / Ursus: 4 lei
- Fanta / Lipton / Nectar: 5 lei
- apa minerala Borsec (1,5 l) / apa plata Borsec (2 l): 5 lei

Preturi la mancare:
- ciorba de burta: 7,5 lei
- ciorba de vacuta: 6,5 lei
- ciorba de pui: 6 lei
- omleta simpla / ochiuri: 3,6 lei
- omleta cu branza: 5 lei
- gratar de porc / pui cu garnitura si salata: 18 lei
- carnati afumati cu garnitura si salata: 14 lei

Telefon Cabana Bolboci: 0722.829.367
Site oficial: www.cabanabolboci.ro

Am vizitat acest superb loc sambata, 6 iulie 2013, impreuna cu familia.

Read Users' Comments (0)

0 Response to "Cabana & Barajul Bolboci"

Trimiteți un comentariu