Slanic Moldova



Statiunea Slanic Moldova este superba datorita asezarii si cadrului natural pitoresc, iar de cativa ani parcul central a fost reabilitat si se prezinta pur si simplu incantator. Alei ingrijite, straturi de flori multicolore, fantani arteziene si cascade din patra, jardiniere impresionant amenajate cu jocuri florale, decor ca de basm, iata ce puteti admira in acest colt de rai. Renumita pentru izvoarele sale de apa minerala si pentru aerul ozonat de munte, statiunea va asteapta cu un farmec aparte.


Cei din Focsani pot profita asadar de faptul ca drumul intre Adjud si Onesti a fost refacut si pot da o fuga pana la Slanic Moldova, in maxim 2 ore se ajunge acolo. In drum va puteti opri si la Borzesti, pana in Onesti, sa vizitati manastirea construita de Stefan cel Mare si Sfant, sa vizitati muzeul si sa ascultati de la ghizi impresionanta poveste a lui Stefanita si a lui Mitrut.

Tot pe acest traseu, va recomand sa vizitati si Salina Tragu Ocna, situata pe valea Trotusului. In labirintul galeriilor in lungime de mii de metri se regasesc o biserica si un sanatoriu pentru diverse tratamente. Aici va puteti ruga in liniste deplina in Biserica Sf. Varvara, ctitorie a celor ce muncesc in mina, sapata in sare la adincimea de 240 m.









Poze facute in iulie 2008.

Articol participant la acest concurs


Read Users' Comments (0)

0 Response to "Slanic Moldova"

Trimiteți un comentariu