Barajul si lacul de acumulare de la Siriu, Intorsura Buzaului



Am fost in aceasta zona superba de mai multe ori, cel mai recent la inceputul lunii septembrie 2008. Peisajul este monumental si maiestuos.
Lacul de acumulare Siriu este un lac artificial amplasat pe cursul superior al Buzaului. Lacul, finalizat in anul 1985, are o lungime de 10 km si este destinat pentru producerea energiei electrice in hidrocentrala de 42MW. Hidrocentrala utilizeaza apa din lacul Siriu ce se intinde pe o suprafata de 500 ha si are un volum de 155 milioane mc. Barajul Siriu este un baraj de pamant, amplasat pe raul Buzau, intre masivul Podul Calului si masivul Siriu. Barajul este alcatuit din miez de argila, roca si steril.
Datorita construirii barajului, a fost necesara schimbarea rutei drumului nationat DN10 si construirea mai multor viaducte pentru ocolirea lacului Siriu. In aceasta zona de o deosebita frumusete, omul si natura au reusit sa creeze un peisaj incredibil si fascinant, unde apele repezi ale Buzaului isi gasesc linistea in lacul Siriu, vegheat din toate partile de paduri. La o distanta de 10 km de Siriu se afla viaductul Giurca ce se intinde pe 276 m si se sprijina pe piloni de 46 m inaltime.

Va recomand cu drag sa vizitati aceasta zona!


Read Users' Comments (0)

0 Response to "Barajul si lacul de acumulare de la Siriu, Intorsura Buzaului"

Trimiteți un comentariu